Kaagdorp staat mogelijk een kleine groei te wachten

Kaagdorp gaat mogelijk een klein beetje groeien. Door goedkeuring van het college van burgemeester en wethouders, wordt het dorp uitgebreid met tien koopappartementen aan de Julianalaan. Hiervoor moet nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Aan de Julianalaan, naast eetcafé De Twee Wilgen, worden mogelijk tien koopappartementen gebouwd. Het college heeft hier goedkeuring voor gegeven omdat de pont de extra auto’s aan moet kunnen. Er zullen wel twee woningen verdwijnen in Kaagdorp.

Is er wel behoefte aan appartementen?
Maar is er vanuit woningzoekenden wel vraag naar woningen in Kaagdorp? De vraag is nu klein, mogelijk omdat er weinig aanbod is. Maar in heel de gemeente is er wel veel vraag naar woningen, terwijl het aanbod te kort schiet. Daarom wordt verwacht dat de ruime appartementen snel verkocht zullen zijn.

Ruime appartementen
De appartementen in de Julianalaan moeten zo’n 110 tot 145 vierkante meter groot worden. In de parkeerkelder zal er ruimte zijn voor maar liefst 29 auto’s. Ook komt er een lift en worden de appartementen collectief onderhouden. Hoe komen de woningen eruit te zien? De adviseurs van Dorp, Stad & Land laten weten dat de nieuwbouw een water-, haven- en scheepsgevoel zullen creëren. Op de schuine daken komt cortenstaal voor een robuuste en stoere uitstraling. Daarnaast krijgen de woningen een nok die haaks op de straat staat. De woningen zullen dicht op elkaar worden gebouwd, met soms een doorkijk naar het water.

Maatschappelijk Ruimtelijke Structuurvisie
Kaag kent een langgerekte bebouwing met een beperkte uitbreiding aan de zuidzijde. “Het dorpslint is belangrijk voor de ruimtelijke identiteit van het eiland. Wat woningaanbod betreft is het dorp voltooid. Er zijn geen (grootschalige) nieuwe woningbouwontwikkelingen”, zo luidt de Maatschappelijk Ruimtelijke Structuurvisie uit 2017.

Volgens de adviseurs is dit project niet grootschalig, waardoor het geen probleem moet vormen. Ook gaat het om een ‘inbreidingslocatie’, wat het aanzicht van het bebouwingslint aan de westzijde van het eiland zou verbeteren. Voordat er kan worden gestart met de bouw, moet wel eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd. Inwoners kunnen hier nog bezwaar tegen aantekenen.


Meer nieuws

Opinie vandaag 14:42

Lezing van boer Arwin Bos op 5 maart

Waar Arwin Bos begon als advocaat, is hij nu bezig met het voortzetten van zijn (voor)ouders’ akkerbouwbedrijf. Op 5 maart houdt hij om 20:00 uur in Dorpsleerhuis Woubrugge een lezing over de ethische en morele druk die boeren ervaren. 

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.