Dennis

Kabinet trapt periode ‘aandacht voor elkaar’ af

Op dinsdag 6 oktober startte de overheid een periode waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar’ hebben. In deze periode staan we stil bij elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die mensen ervaren door corona. Maar kijken we ook naar alle initiatieven waarbij de Nederlanders er juist voor elkaar waren.

Diploma-uitreikingen, bruiloften, etentjes en festivals gingen allemaal niet door in het afgelopen half jaar. Tegelijkertijd waren de inwoners van Nederland meer verbonden met elkaar dan ooit. Door het hele land waren hartverwarmende initiatieven te zien. Zo klapten alle gemeenten van Nederland voor het personeel in de zorg, werden er knuffelberen voor de ramen gezet voor de berenjacht en werden er grote rode hartjes op witte T-shirts geschilderd.

Om zo veel mogelijk ‘aandacht voor elkaar’ te hebben heeft het kabinet besloten om leuke activiteiten te organiseren. Hierbij vragen zij om de hulp van gemeenten en maatschappelijke organisaties. Bedrijven en particulieren worden ook gevraagd om, waar mogelijk, de gemeenten en organisaties te volgen. De activiteiten worden volledig binnen de richtlijnen van het RIVM georganiseerd en lopen tot het eind van het jaar.

De gemeente Kaag en Braassem is nog volop bezig met het uitwerken van een plan. Wel delen zij alvast alle initiatieven die de burgers op social media plaatsen. ‘’We vinden dit een enorm mooie campagne, vooral in deze rare tijden’’, laat een woordvoeder van de gemeente Kaag en Braassem weten.

Helaas zijn er in onze gemeente nu nog weinig activiteiten te vinden. Benieuwd welke gemeente wel of welke activteit je vanuit huis kunt doen? Bekijk de activiteiten in de agenda hier. Je kunt zoeken op datum en provincie.

Organiseer je zelf een activiteit in het thema ‘aandacht voor elkaar’? Meld je dan hier aan.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.