Kappen van 100 jaar oude bos

Rijnland Hoogheemraadschap wil de bomen bij het melkveebedrijf aan de Veenderdijk in Rijpwetering weghalen, zonder hiervoor bomen terug te plaatsen. Bewoners zoeken naar een oplossing en doen een oproep.   

De bewoners aan de Veenderdijk zijn niet te spreken over het plan om bomen weg te halen. Zij vertellen dat eerst de dijk die achter de boerderij lag is omgelegd, waardoor de dijk nu voorlangs loopt. Door de omlegging van de dijk is nu het plan om de tientallen bomen die hier staan weg te halen, zonder hier nieuwe bomen voor in de plaats te planten.

“Dit plekje ziet er al meer dan 100 jaar zo uit. Het is op ons melkveebedrijf in Rijpwetering waar de 5de generatie boer klaar staat”, laat een bewoner weten. “We hebben heel erg veel kleine vogelsoorten en er zou nog een vleermuizen onderzoek moeten komen volgens een ecoloog, maar ze slaan alles in de wind en willen zo snel mogelijk beginnen.”

Bewoners hoopten dat Rijnland Hoogheemraadschap met een oplossing zou komen, maar tot verdriet van de bewoners blijkt dit niet het geval te zijn. “Deze bomen zijn ons heilig”, vertelt een bewoner. De bewoners willen een oproep doen om het plan van Rijnland Hoogheemraadschap tegen te houden en het 100 jaar oude bos te redden.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.