Kappen van 100 jaar oude bos

Rijnland Hoogheemraadschap wil de bomen bij het melkveebedrijf aan de Veenderdijk in Rijpwetering weghalen, zonder hiervoor bomen terug te plaatsen. Bewoners zoeken naar een oplossing en doen een oproep.   

De bewoners aan de Veenderdijk zijn niet te spreken over het plan om bomen weg te halen. Zij vertellen dat eerst de dijk die achter de boerderij lag is omgelegd, waardoor de dijk nu voorlangs loopt. Door de omlegging van de dijk is nu het plan om de tientallen bomen die hier staan weg te halen, zonder hier nieuwe bomen voor in de plaats te planten.

“Dit plekje ziet er al meer dan 100 jaar zo uit. Het is op ons melkveebedrijf in Rijpwetering waar de 5de generatie boer klaar staat”, laat een bewoner weten. “We hebben heel erg veel kleine vogelsoorten en er zou nog een vleermuizen onderzoek moeten komen volgens een ecoloog, maar ze slaan alles in de wind en willen zo snel mogelijk beginnen.”

Bewoners hoopten dat Rijnland Hoogheemraadschap met een oplossing zou komen, maar tot verdriet van de bewoners blijkt dit niet het geval te zijn. “Deze bomen zijn ons heilig”, vertelt een bewoner. De bewoners willen een oproep doen om het plan van Rijnland Hoogheemraadschap tegen te houden en het 100 jaar oude bos te redden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.