Kat Nano kreeg touw om zijn nek met anker en verdronk

Op vrijdag 11 september 2020 kreeg Ed van Staveren vreselijk nieuws. Iemand had zijn geliefde kat Nano iets vreselijks aangedaan. De kat was namelijk met een bootanker en een stuk touw om zijn nek in het water gegooid. De kat is overleden en werd gevonden bij de Huigsloterdijk in Roelofarendsveen. ‘’Nano was de goedheid zelve.’’

Het touw was net lang genoeg dat Nano aan de oppervlakte dreef. Voorbijgangers zagen Nano in het water liggen en belden direct de dierenambulance. Het beestje lag vermoedelijk al een paar dagen in het water. ‘’Gewoon zomaar, een kat die de goedheid zelve was en niemand iets aan zou doen‘’, schrijft Ed van Staveren, het baasje van Nano, op Facebook.

Ed van Staveren had Nano zes jaar toen de kat op deze gruwelijk wijze kwam te overlijden. Ed voelt zich rot en verdrietig. ‘’Hij is op een verschrikkelijke manier aan zijn einde gekomen. Het is 100 procent met opzet gedaan’’, laat Ed weten aan Hart van Nederland’. ‘’Dit is zo’n zinloze actie.”

Het baasje woont ongeveer twee kilometer van het water vandaan. Nano zou nooit zelf zo ver zijn gelopen, dat is veel te ver volgens hem. ‘’Ze hebben Nano dus echt meegenomen naar het water om hem daar te verdrinken.’’

De politie is op de hoogte gesteld en doet onderzoek naar het incident. Ed plaatste een bericht op zijn Facebook, waarin hij getuigen oproept. Vandaag zegt hij een beloning uit te loven voor de persoon met de gouden tip. Het bericht is al bijna 10 duizend keer gedeeld.


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.