Kat Nano kreeg touw om zijn nek met anker en verdronk

Op vrijdag 11 september 2020 kreeg Ed van Staveren vreselijk nieuws. Iemand had zijn geliefde kat Nano iets vreselijks aangedaan. De kat was namelijk met een bootanker en een stuk touw om zijn nek in het water gegooid. De kat is overleden en werd gevonden bij de Huigsloterdijk in Roelofarendsveen. ‘’Nano was de goedheid zelve.’’

Het touw was net lang genoeg dat Nano aan de oppervlakte dreef. Voorbijgangers zagen Nano in het water liggen en belden direct de dierenambulance. Het beestje lag vermoedelijk al een paar dagen in het water. ‘’Gewoon zomaar, een kat die de goedheid zelve was en niemand iets aan zou doen‘’, schrijft Ed van Staveren, het baasje van Nano, op Facebook.

Ed van Staveren had Nano zes jaar toen de kat op deze gruwelijk wijze kwam te overlijden. Ed voelt zich rot en verdrietig. ‘’Hij is op een verschrikkelijke manier aan zijn einde gekomen. Het is 100 procent met opzet gedaan’’, laat Ed weten aan Hart van Nederland’. ‘’Dit is zo’n zinloze actie.”

Het baasje woont ongeveer twee kilometer van het water vandaan. Nano zou nooit zelf zo ver zijn gelopen, dat is veel te ver volgens hem. ‘’Ze hebben Nano dus echt meegenomen naar het water om hem daar te verdrinken.’’

De politie is op de hoogte gesteld en doet onderzoek naar het incident. Ed plaatste een bericht op zijn Facebook, waarin hij getuigen oproept. Vandaag zegt hij een beloning uit te loven voor de persoon met de gouden tip. Het bericht is al bijna 10 duizend keer gedeeld.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.