Josh Walet

Kerk Hoogmade nog altijd verboden terrein

De afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade is nog altijd verboden terrein. Hoewel de toren stabiel is, geldt dat niet voor de muren. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

Nog altijd onzeker
Omdat volgens verzekeraar Donatus de stabiliteit van de muren nog onzeker is mag nog niemand het gebouw in, dat inmiddels is overgedragen van de gemeente aan de parochie. Er wordt verwacht begin volgende week een rapport te ontvangen.

Status waardevolle relikwieën
Daarom kan er nu nog niet gecheckt worden wat de status is van de waardevolle relikwieën in de kluis van de kerk. Het kerkbestuur laat weten goede hoop te hebben. Het secretariaat heeft geen brandschade, maar ook daar geldt nog verboden toegang.

Herbouwen of niet?
Dat de kerk verzekerd is voor herbouw zegt nog niet dat de herbouw er komt. Ondanks dat het dorp dat wel graag zou zien. Hiervoor moet behalve de parochie, het bisdom Rotterdam toestemming voor geven. Hierbij moet rekening gehouden worden met het aantal gelovigen en kerken in de buurt.

De koren die wekelijks repeteerden in de kerk zijn op zoek naar een andere locatie. Voorlopig oefenen zij in activiteitencentrum Het Kompas.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiƫnten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Overige vandaag 14:29

Eerste stap kerk Hoogmade gezet

De Hoogmadese pastorie van de Onze Lieve Vrouw-Geboorte kerk die in november afbrandde, mag deze week eindelijk weer betreden worden. 

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!