Pixabay

Kindcentrum in Rijnsaterwoude

Binnenkort stelt de gemeenteraad € 2,55 miljoen beschikbaar voor een integraal kindcentrum dat gevestigd wordt in het voormalige gemeentehuis.  

Er zal ongeveer € 30.000 per kind worden geïnvesteerd. Zonder deze investering moeten kinderen buiten het dorp naar school en dat wil de gemeenteraad voorkomen. Door het verplaatsen van de Kinderarcke, de Meerkant, en kinderdagverblijf Snoopy kunnen er op andere plekken huizen worden gebouwd. Hiermee zou de leefbaarheid van het dorp omhoog moeten gaan.

Mogelijk komen er 10 sociale huurwoningen op deze locatie. Om dit door te zetten zou er een overeenkomst moeten worden gesloten met Woondiensten Aarwoude. De kosten voor het integraal kindcentrum zouden hiermee deels kunnen worden gecompenseerd.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.