Kinderen worden niet gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Dat is afwijkend van de landelijke regels.

Vissen is door de coronacrisis populairder dan ooit, ook onder kinderen. Om te mogen vissen moet je normaal gesproken in bezit zijn van een vispas, maar de gemeente Nieuwkoop liet onlangs weten kinderen onder de 14 jaar hier niet op te zullen controleren.

De gemeente Kaag en Braassem volgde: “Binnen onze gemeente zijn veel vissers die af en toe een hengeltje willen uitgooien. Vissen is een erg populaire sport in de buitenlucht, en gedurende de coronacrisis willen erg veel kinderen af en toe een hengeltje uitgooien”, aldus Marina van der Velde, burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. In een antwoord op vragen van de CDA-fractie lieten ze dan ook weten hier niet op te zullen handhaven.

Maar ongestoord vissen in de gemeente Alphen aan den Rijn zit er voor kinderen niet in. “Wij volgen de landelijke regels”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dit houdt in dat kinderen onder de 14 jaar wél samen mogen vissen met een volwassene die in het bezit is van een vispas. Maar alleen vissen of samen vissen met vrienden is niet toegestaan. Er zal dan ook net als gewoonlijk gecontroleerd worden, al zal dit niet altijd resulteren in een boete: “Af en toe worden vissers gecontroleerd op het hebben van een vispas. Met kinderen wordt in de regel een praatje gemaakt en uitgelegd dat ze een (jeugd)vispas moeten hebben.”

Benieuwd waar je in Kaag en Braassem kunt vissen? Op de website van Visplanner of in de Visplanner app kun je zien waar dit wel en niet mag.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.