Kindkracht 0/12
Advertorial Voor Kinderen

Kindkracht 0/12: De kinderopvang voor kinderen, ouders en medewerkers

Kindkracht 0/12 is een kinderopvang met locaties in Roelofarendsveen, Oude Wetering en Rijpwetering. De hard groeiende organisatie verzorgt professionele babyopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang in een geborgen, sfeervolle omgeving.

Dertig jaar geleden begon Kindkracht 0/12 als een kleine organisatie. Na al die jaren zijn ze gegroeid naar een kinderopvang met 160 medewerkers en vijf verschillende locaties in de gemeente Kaag en Braassem. “Er komen veel jonge gezinnen in onze gemeente wonen, we merken dat de vraag naar goede kinderopvang hoog is”, laat Charlotte Hekkenberg van Kindkracht 0/12 weten. “We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe collega’s; enthousiaste pedagogisch medewerkers die in onze kinderopvang de kinderen een warme en vertrouwde plek willen bieden.”

Verschillende leeftijdsgroepen

Om goed in te kunnen spelen op de behoefte van een kind, worden kinderen bij Kindkracht in leeftijdsgerichte groepen opgevangen. ‘’In onze inrichting, materiaalaanbod en activiteiten houden we rekening met de verschillende fases in de ontwikkeling van een kind in deze leeftijdsperiode.''

Zo zijn de pedagogisch medewerkers van de babygroepen heel sterk gericht op de kleine signalen van een baby om te zien wat het kind nodig heeft. Het aanbod en de zorg wordt aangepast aan de individuele behoeften van het kind. En als de baby ouder wordt en zich ontwikkelt tot dreumes, wordt het aanbod hierop aangepast.

Ook in de peutergroep wordt er veel aandacht besteed aan uitdaging en stimulering. Zo bieden de pedagogisch medewerkers de peuters iedere ochtend van 9.00 uur tot 11.30 uur het ontwikkelingsgerichte programma ‘Peuteropstap’ aan. Spelenderwijs en binnen een aansprekend thema worden activiteiten met de peuters gedaan (boekjes lezen, liedjes zingen, bewegingsactiviteiten, spelletjes), gericht op het stimuleren van de ontwikkeling.

Bij de buitenschoolse opvang worden kinderen van 4 tot 12 jaar voor en na schooltijd opgevangen. Als pedagogisch medewerker zorg je voor een inspirerende speelomgeving voor de kinderen. En daarnaast organiseren de pedagogisch medewerkers een gevarieerd activiteiten aanbod. Waarin kinderen nieuwe dingen kunnen leren kennen en hun interesses en talenten ontdekken. Bij de BSO spelen kinderen in groepsverband. Kinderen oefenen sociale vaardigheden en prettig omgaan met elkaar. De pedagogisch medewerker heeft een belangrijke rol in ondersteuning bij deze ontwikkeling.

Sommige pedagogisch medewerkers vinden het prettig om bij verschillende leeftijdsgroepen te werken. Andere collega’s hebben voorkeur voor een specifieke leeftijdsgroep. Het is fijn dat beide mogelijkheden er zijn bij onze organisatie.

Werken bij Kindkracht 0/12

Werken bij Kindkracht 0/12 wordt vaak als prettig ervaren. ‘’Je heb een betrokken werkgever, veel ruimte voor eigen inbreng, de lijntjes zijn kort en er wordt veel tijd en aandacht aan de werknemers besteed.’’

“De meeste nieuwe collega’s starten bij Kindkracht als invalkracht. Invalkrachten zijn vast bij ons in dienst met vaste uren in contract. Zij hebben een eigen aanspreekpunt en individuele begeleiding van hun leidinggevende. Doordat je als invalkracht alle locaties en alle leeftijdsgroepen leert kennen, krijg je goed de kans om te ontdekken waar je voorkeur voor een vast plek naar uit gaat. We hebben een speciaal inwerkprogramma, waarin je stap voor stap onze manier van werken leert kennen. Omdat we sterk groeiend zijn, groeit een invalkracht vaak snel door naar een vaste plek op een leeftijdsgroep van zijn/haar voorkeur. “

Kindkracht heeft wegens uitbreiding en vervanging van verlof verschillende vacatures beschikbaar voor gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Meer informatie over deze vacature en over Kindkracht als werkgever vind je op de website: www.kindkracht.nl/werken-bij-kindkracht/. Op onze website kun je ook direct solliciteren. Heb je je diploma op zak en nieuwsgierig geworden naar Kindkracht? Maar heb je eerst nog wat vragen voordat je solliciteert? Neem even contact op met Anneke van Haastrecht (071-3319069 of annekevanhaastrecht@kindkracht.nl) voor een vrijblijvend gesprek.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.