InTeylingen

Kleine daling coronabesmettingen: 104 nieuwe besmettingen in de gemeente

Afgelopen week zijn er 104 coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem bijgekomen. Dit zijn er minder dan de week daarvoor, toen werden er 136 besmettingen gemeld. Ook zijn er zo’n 100 testen minder afgenomen in de corona teststraten bij inwoners uit de gemeente. 

Vorige week kwam de overheid met een persmoment. Ondanks de hoge aantallen van coronabesmettingen, werden er geen extra maatregelen aangekondigd. Op dit moment valt de regio op de routekaart onder het risico ‘zeer ernstig’. Een regio gaat over van ‘ernstig’ naar ‘zeer ernstig’ als er meer dan 250 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn gedurende een week. Als in meerdere regio’s de situatie zeer ernstig is, gelden de zwaarste maatregelen voor het hele land.

Persconferentie

Naar verwachting worden er tijdens de persconferentie op dinsdag 3 november strengere maatregelen aangekondigd om het virus verder in te dammen, zo melden Haagse bronnen aan NOS en RTL Nieuws. Het zou gaan om het verder beperken van de groepsgrootte naar maximaal twee personen en het tijdelijk sluiten van musea, bioscopen en theaters. Ook wordt er gekeken naar extra regionale maatregelen, zoals het invoeren van een avondklok of een gehele lockdown op regionaal niveau.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.