InTeylingen

Kleine daling coronabesmettingen: 104 nieuwe besmettingen in de gemeente

Afgelopen week zijn er 104 coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem bijgekomen. Dit zijn er minder dan de week daarvoor, toen werden er 136 besmettingen gemeld. Ook zijn er zo’n 100 testen minder afgenomen in de corona teststraten bij inwoners uit de gemeente. 

Vorige week kwam de overheid met een persmoment. Ondanks de hoge aantallen van coronabesmettingen, werden er geen extra maatregelen aangekondigd. Op dit moment valt de regio op de routekaart onder het risico ‘zeer ernstig’. Een regio gaat over van ‘ernstig’ naar ‘zeer ernstig’ als er meer dan 250 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn gedurende een week. Als in meerdere regio’s de situatie zeer ernstig is, gelden de zwaarste maatregelen voor het hele land.

Persconferentie

Naar verwachting worden er tijdens de persconferentie op dinsdag 3 november strengere maatregelen aangekondigd om het virus verder in te dammen, zo melden Haagse bronnen aan NOS en RTL Nieuws. Het zou gaan om het verder beperken van de groepsgrootte naar maximaal twee personen en het tijdelijk sluiten van musea, bioscopen en theaters. Ook wordt er gekeken naar extra regionale maatregelen, zoals het invoeren van een avondklok of een gehele lockdown op regionaal niveau.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.