Google Street View

Kleine wateren in Kaag en Braassem onderzocht op kwaliteit

Afgelopen zomer hebben 2612 burgers onderzoek gedaan naar de kwaliteit van kleine wateren zoals slootjes, vennen, vijvers, grachten en kleine plassen in Nederland. Ook in Kaag en Braassem is de kwaliteit van zes wateren onderzocht.

Het betreft het water bij de Woudwetering ter hoogte van de jachthaven Woubrugge; De overloop van de wijde Aa en het Padegat, Woubrugge; de kleine slootjes bij het Noordeinde ter hoogte van de Petruskerk, Roelofarendsveen; de slootjes bij de Zwarteweg,  Oud Ade; de rijpwetering in Rijpwetering en de slootjes bij de groetpolderweg, Leimuiden.

Tijdens het onderzoek is er gekeken naar nitraat, doorzicht, bodemdiepte, waterplanten, waterdieren en de oever. Daarnaast is er gekeken naar de belevenis van de locatie. Hierbij is er gekeken hoeveel stroming er staat, wat het watersoort is, of er veel afval in het water ligt en wat voor activiteiten je er kan doen. Denk hierbij aan: pootje baden, de hond  laten zwemmen, sportvissen, zwemmen, zeilen, roeien, kanoën en surfen.

Natuur & Milieu

Het onderzoek is een initiatief van Natuur & Milieu en de ASN Bank. Natuur & Milieu wil een duurzame toekomst voor iedereen. ‘’Zodat we kunnen reizen en energie gebruiken, maar dan wel schoon en duurzaam. Zodat we lekker en gezond eten zonder de aarde uit te putten. En zodat we spullen hergebruiken in plaats van opgebruiken.’’

Benieuwd naar het hele onderzoek? Klik dan hier.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.