pixabay

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Dit heeft de KNVB besloten met het oog op de verlenging van de huidige maatregelen tot en met dinsdag 28 april. Deze beslissing geldt voor al het amateurvoetbal en dus ook voor de voetbalclubs in de gemeente Kaag en Braassem. 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.” 

Geen eindstanden

Voor dit seizoen betekent het dat er geen eindstanden komen, en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. "Volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken." 

Om de kosten voor de verenigingen te drukken, heeft de KNVB besloten om de maandelijkse incasso's van april en mei niet uit te voeren. Ook worden er andere financiële maatregelen genomen. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.