Dennis

Koe in sloot langs Leidseweg

Woensdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een dier in problemen langs de Leidseweg in Oud Ade. Ter plaatse bleek een koe in de sloot te staan, welke er niet meer uit kon komen.

De brandweer die ter plaatse kwam zag de boer al rijden met zijn tractor. Hierop is de brandweer retour kazerne gegaan. De boer heeft met zijn tractor de koe weer op de kant getrokken, waarna het dier zich weer bij de kudde voegde.

DSC_0656.JPG

Het dier trok redelijk wat bekijks. Diverse auto's die langs reden, stopten om te kijken en te informeren of er al hulp onderweg was, waarvoor dank.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.