Gemeente Kaag en Braassem

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. ''Nee, het is geen fijne maatregel, maar ook hier geldt; volhouden, om zo het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden'', aldus de burgemeester.

De zware maatregel is nodig om de besmettingsgraad terug te dringen. Vooral omdat de zorgen over de mutaties van het coronavirus groot zijn. Daarom is het bezoek dat je thuis mag ontvangen al teruggegaan naar maximaal één persoon per dag. Om besmettingen achter de voordeur nog verder te beperken, is de Tweede Kamer na een Kamerdebat ook akkoord gegaan met het invoeren van een avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het dan ook verboden om tussen 21:00 uur ‘s avonds en 04:30 uur ’s ochtends zonder geldige reden op straat te zijn.

Burgemeester Marina van der Velde-Menting reageert: ''De instelling van de avondklok is een extra maatregel, die samenhangt met het beperken van contact tussen mensen. Net als het advies niet meer dan 1 persoon per dag te ontvangen. Vanwege de onzekerheid rond varianten van het virus uit o.a. Engeland en Brazilië is het goed deze maatregel in te stellen, om zo de urgentie nog duidelijker te maken.''

Geen fijne maatregel

Ze vervolgt: ''Nee, het is geen fijne maatregel, maar ook hier geldt; volhouden, om zo het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden. Als het gaat om handhaving; daarvoor werken we samen met de politie en BOA’s. Er wordt ook extra capaciteit rond handhaving ingezet.''


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.