E.M.M.'21

Kogel is door de kerk: E.M.M.'21 stapt over naar de zaterdag

Donderdagavond heeft het bestuur van E.M.M.'21 na zorgvuldig beraad besloten om met ingang van het seizoen 2022/2023 met het standaard mannenteam (eerste elftal) uitkomende in de 2e klasse zondag, over te stappen naar de (tweede klasse) zaterdag.

Verenigingen konden tot 1 oktober 2021 aangeven met het eerste team met ingang van het seizoen 2022/2023 horizontaal te willen overstappen. “Hier hebben we in het bestuur in samenspraak met selecties, spelersraden en Technisch Hart een aantal gesprekken over gevoerd. Hierin was duidelijk dat we op zondag wilden blijven voetballen”, aldus Sportvereniging EMM21. Om dit met leden te bespreken, organiseerden ze donderdagavond een inloopavond.

Aan het einde van de avond is besloten om de overstap naar de zaterdag te maken. “De belangrijkste reden is dat we als vereniging toekomstbestendig willen zijn. In de missie en visie van E.M.M.'21 is te lezen dat wij als vereniging zowel gericht zijn op prestatief als recreatief voetbal. Het aanbod van zondagvoetbal in West II loopt enorm terug en dit leidt tot een gebrek aan gelijkwaardige en interessante tegenstanders vanuit de regio. De reisafstanden naar competitiegenoten worden daardoor steeds groter”, aldus Erik van Rijn, voorzitter van het bestuur.

“Het spelen in de 2e klasse zaterdag met veel regioverenigingen zal, zeker ook door de overstap van vele huidige competitiegenoten, een mooie competitie op leveren. Dat is aantrekkelijk voor spelers, staf en toeschouwers.” Om de overgang soepel te laten verlopen wordt er de komende periode gekeken naar instroom/doorstroming van jeugd naar senioren, sfeer en aandacht voor de (overige senioren op) zondag en druk en gebruik van faciliteiten op de zaterdag en trainingstijden.

“Wij menen als bestuur hiermee de juiste beleidsmatige keuze te hebben gemaakt om E.M.M.'21 toekomstbestendig te houden voor prestatief voetbal.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.