Dorpsraad Rijnsaterwoude

Komt er een kunstwerk in het toekomstige parkje bij de Zonnedauwlaan?

Er zijn plannen om van het grasveld aan de Zonnedauwlaan in Rijnsaterwoude, bij het Dijklichaam, een parkje te maken. Eén van de initiatiefnemers zou in dit toekomstige parkje ook een kunstwerk willen plaatsen. Hiervoor doet de Dorpsraad Rijnsaterwoude een beroep op de inwoners van het dorp.

De plannen om een klein parkje te realiseren aan de Zonnedauw zijn er. Het gaat om een parkje bij het Dijklichaam, achter de glasbak en bij het Transformatorhuis. Het gaan om een klein parkje met struiken, en dus niet om het planten van bomen. Een tuinarchitect maakt op vrijwillige basis een ontwerp voor het parkje. Eenmaal het parkje ontworpen is, zal de gemeente verantwoordelijk zijn voor het aanplanten en onderhouden. Ook wordt de ‘lekkage’ van de dijk aangepakt, zo meldt de Dorpsraad Rijnsaterwoude. Dit wordt gedaan door een drain aan te leggen, wat inmiddels is gedaan. “Voor alsnog lijkt dit positief”, aldus de Dorpsraad.

Maar er zijn meer plannen voor het toekomstige parkje. Eén van de initiatiefnemers heeft namelijk bedacht om in het parkje een kunstwerk te plaatsen. Hoe dit kunstwerk eruit moet komen te zien is nog niet bekend. Daarvoor doet de Dorpsraad een beroep op de inwoners van Rijnsaterwoude, of iemand anders die hier aanvulling aan kan geven.

Heb jij een idee voor een kunstwerk? Stuur dan een mailtje naar dorpsraadrijnsaterwoude@gmail.com.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.