Van Leersum Maritiem BV.

Koningin Juliana schip verkocht, maar blijft wel in Kaag en Braassem

Peggy van der Meer en haar vriend Peter, van Rederij van der Meer uit Roelofarendsveen, verkopen na 23 jaar hun rederij inclusief het passagierschip de ‘Koningin Juliana’. Deze blijft wel in de gemeente Kaag en Braassem, want Leersum maritiem bv uit Woubrugge voegt op 1 januari 2021 het schip toe aan haar eigen vloot.

Peggy en Peter blijven wel het vertrouwde gezicht aan boord van de schepen en de thuishaven aan de Sotaweg blijft ook gehandhaafd.

Nieuwe rederij

Met de overname wordt er tevens een nieuwe rederij opgericht door van Leersum Maritiem, deze zal gaan varen onder de naam Rederij Varend Feesten bv. De nieuwe Rederij kan met haar drie schepen elke markt bedienen.

Zo is hun nieuwe aanwinst, het passagierschip Koningin Juliana, geschikt voor feesten en partijen met heerlijk eten vanuit haar eigen keuken aan boord. ‘’De Juliana is door haar gezellige inrichting geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen van 25 tot 140 personen’’, laat Van Leersum Maritiem bv weten. ‘’En natuurlijk blijft dit sfeervolle schip een erkende trouwlocatie binnen het Groene Hart.’’

Passagierschip Alexander-M is ingericht voor rondvaarten tot 70 personen met beperkte catering aan boord. Passagierschip Maria Cornelia is een rondvaartboot om door grachten en polders te varen tot 35 personen. ‘’Door de diversiteit van de schepen van de Rederij is er voor elk feestje of rondvaart een mooie vaartocht te realiseren binnen verschillende tarieven, van simpele rondvaart tot uniek verzorgde vaartochten en feesten.’’


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.