gemeente

Koninklijke onderscheiding Cora de Rijk uit Leimuiden

Zaterdagavond ontving mevrouw Cora de Rijk (65 jaar) uit Leimuiden uit handen van loco-burgemeester Petra van der Wereld een koninklijke onderscheiding. Ze werd volkomen verrast met de benoeming tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

Mevrouw de Rijk is afgelopen week met pensioen gegaan na een werkzaam leven bij de politie. Een engel in uniform werd zij ook wel genoemd. Zij speelde een belangrijke rol bij de nationale politie, met de focus op veiligheid in onze hoofdstad. Een belangrijke rol, waarin zij veel bereikt heeft. Uitdagende projecten in de stad die met haar aanpak tot mooi resultaat hebben geleid. En ervoor gezorgd hebben dat het vertrouwen in de politie toenam.

Maar er was meer. Wat mevrouw De Rijk zo bijzonder maakt is de rol die zij ook voor collega’s en familie naast het werk speelt. Denk aan de coaching van jonge collega’s in dit uitdagende vak. Maar ook aan de onophoudelijke zorg voor collega’s op alle fronten. Aandacht voor collega’s met ziekte. Aandacht voor feestelijkheden en droevige gebeurtenissen. Altijd vanuit het hart.

Maar naast die enorme rol binnen de politie is er meer. Van oppas op de buurkinderen tot enorm goede buur en vriendin, in goede en slechte tijden. Altijd attent. Als mantelzorger, als steun in verdrietige periodes. Zonder dat iemand daarom vraagt.

Mevrouw De Rijk is momenteel ook voorzitter van de vereniging van eigenaren van Leimuiderhof. Ook die rol past haar enorm, omdat zij weet wat er speelt bij bewoners en hier altijd de juiste aandacht aan weet te besteden.

Een onderscheiding waard!


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.