Gemeente

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING UITGEREIKT AAN FLORIS SCHOONDERWOERD; RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU

Op zaterdag 21 mei 2022 heeft Floris Schoonderwoerd, oud-wethouder in de gemeente Kaag en Braassem, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt mocht hem de versierselen overhandigen die horen bij zijn onderscheiding tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Wethouderschap van 13 jaar

Floris Schoonderwoerd was 13 jaar lang wethouder in de gemeente Kaag en Braassem. In februari van dit jaar nam hij afscheid en is hij een nieuwe uitdaging aangegaan als afdelingsmanager bij de gemeente Nieuwkoop.

 

Bestuurlijke vernieuwing

Schoonderwoerd is in al die jaren voorvechter geweest van een nieuwe manier van politiek bedrijven. Besturen deed hij op basis van een aanpak die aansloot bij de inwoners, organisaties en bedrijven in de gemeente. Alleen dan is de lokale overheid van toegevoegde waarde in zijn aanpak. In de gemeenteraad introduceerde hij het raadsbrede akkoord, in plaats van het werken met een coalitie en een oppositie. En dat alles op basis van vertrouwen en van relaties, in plaats van op basis van bureaucratische regels en subsidies.

 

Meer dan politiek

Naast alle inzet in zijn politieke rol heeft Floris ook altijd bijgedragen aan een levendig en actief Oud Ade en Rijpwetering. Hij was 10 jaar lang voorzitter van jongerensoos Meddle, zijn opstap naar de lokale politiek. Daarnaast levert hij een actieve bijdrage aan het verenigingsleven in deze kernen.

 

Lef

Schoonderwoerd heeft het lef om veranderingen in te zetten. Dat werd ook buiten de gemeente opgemerkt. Over zijn aanpak is veel gesproken en geschreven. De transitie in het sociaal domein en in de jeugdzorg en de maatschappelijke agenda moeten daarbij zeker benoemd worden. Floris is ambassadeur geworden van het nieuwe denken.

Ook bij Pro, zijn lokale politieke partij, heeft hij met zijn vernieuwende manier van denken een mooie basis gelegd. Inspirator, vernieuwer, visionair denker; allen passen ze bij Floris Schoonderwoerd. Aanleiding genoeg voor deze mooie koninklijke onderscheiding!


Meer nieuws

Overige vandaag 07:11

Festival du Cirque bij Zomerspelen Hoogmade 2022

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus wordt de zomervakantie in Hoogmade traditiegetrouw afgesloten met Zomerspelen Hoogmade. Na twee jaar afwezigheid staat deze alweer 37e editie in het teken van Festival du Cirque: een mix van festival vibes en acrobatiek vertier. Alle activiteiten vinden plaats op het speelveld bij het Hendrik Meijerplantsoen in Hoogmade.

Maatschappij 16 aug. 2022 19:59

VERWIJDEREN OMGEKEERDE VLAGGEN IN DE OPENBARE RUIMTE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de omgekeerde vlaggen, die op verschillende plekken in de openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem hangen, verwijderd gaan worden.

Advertorial Cultuur 15 aug. 2022 11:47

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Overige 12 aug. 2022 18:49

24e beachvolleybal Leimuiden aanstaande

Zondag 28 augustus gaat het eindelijk weer gebeuren, beachvolleybal Leimuiden, voor de 24e keer. Na twee jaar geen beachvolleybal  ivm covid-maatregelen, staat iedereen te trappelen. In 2019 werden drie nieuwe bestuursleden geworven, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, eindelijk mogen ze aan de bak.