Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Met een intelligentieprofiel kan in kaart worden gebracht wat de sterke en minder sterke kanten van een kind zijn, zodat er zo goed mogelijk ingezet kan worden op de individuele leerbehoeften van het kind. Wij gingen in gesprek met orthopedagogen van De Praktijk4Kids.

‘’Wij maken gebruik van verschillende soorten intelligentietesten. Zo kunnen er talige testen worden afgenomen, maar ook testen waarbij taal geen rol speelt. Intelligentieonderzoek kan individueel plaatsvinden, maar ook groepsgewijs, in de klas.’’ Bij De Praktijk4Kids wordt het vaakst gebruik gemaakt van de WISC-V-NL. Hiermee wordt niet alleen de totale intelligentie in kaart gebracht, maar ook de verbale vaardigheden (taal), visueel-ruimtelijke vaardigheden (kijken en handelen), fluid redeneren (probleemoplossing), geheugen en verwerkingssnelheid. Op deze manier wordt er breder in kaart gebracht wat sterke en minder sterke kanten van het kind zijn.

Laagdrempelig

‘’We voeren intelligentieonderzoeken op een laagdrempelige manier uit, met een persoonlijke benadering. We stellen kinderen echt op hun gemak voordat we aan de slag gaan. Op deze manier krijgen we een zo betrouwbaar mogelijk beeld.’’ De afname van de WISC-V-NL gebeurt doorgaans met behulp van tablets, wat kinderen erg aanspreekt. ‘’De meeste kinderen gaan met een lach op hun gezicht weer weg, omdat ze het zo leuk vonden om de opdrachtjes te maken.’’

Nadat het onderzoek is uitgevoerd, worden de resultaten uitgewerkt in een verslag, waarin duidelijk wordt wat de sterke en minder sterke kanten van het kind zijn, zoals blijkt uit het onderzoek. Ook worden er adviezen opgesteld voor zowel thuis als op school, met betrekking tot hoe het kind het beste geholpen kan worden in opvoeding en onderwijs. De resultaten en adviezen kunnen desgewenst worden toegelicht in een terugkoppelingsgesprek met de orthopedagoog.

Momenteel hanteert De Praktijk4Kids 10% korting op intelligentieonderzoek, om het meer toegankelijk voor iedereen te maken, zeker in een tijd waarbij veel kinderen leervertraging hebben opgelopen door de lockdown. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website of contact opnemen met karin@depraktijk4kids.nl.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.