Kringloop Alkemade

Kringloop Alkemade in Roelofarendsveen met spoed op zoek naar een nieuw pand

Per 1 september 2021 moet Kringloop Alkemade haar biezen pakken. Volgens de eigenaar is het pand dusdanig in verval geraakt dat het niet meer verzekerd wordt. Davinia Loos, eigenaresse van Kringloop Alkemade, zit met de handen in het haar.

Het pand is zwaar verslechterd en wordt niet meer verzekerd, zegt de eigenaar van het pand. ‘’Achter ons pand zit een ander bedrijf en die mag wel blijven zitten. Tuurlijk is het verslechterd, maar in al die jaren dat wij er zitten is er ook nog nooit wat aan gedaan. Het is balen. We hebben al dertien jaar een kringloop, waarvan bijna negen jaar in dit pand. Ik kan heel veel zeggen, maar het is wat het is,’’ vertelt Davinia. 

Intussen zijn zij aan een grote zoektocht begonnen om de kringloop op een andere locatie te huisvesten. Maar tot op heden zonder succes. ‘’We hebben de makelaars gevraagd naar alle panden die huur te staan. We zijn langs alle mogelijke panden in de buurt geweest. We staan een beetje met onze rug tegen de muur. Er is op dit moment niks passends in deze omgeving.’’ 

Ze zoeken een pand rond de 800m2. Kleiner of groter mag ook. Verder is Davinia niet veeleisend, ze is al blij als ze nog iets tegenkomt. ‘’Het is wel vervelend als je dertien jaar hard hebt gewerkt en iets hebt opgebouwd dat je nu weer een stapje terug moet, omdat in Roelofarendsveen niks passends te vinden is’’, betreurt Davinia. 

Ook in een tijd waar het al moeilijk is om de eindjes bij elkaar te knopen, voelt deze kwestie als een deksel op de neus. ‘’Ik ben geestelijk en lichamelijk een beetje de moed aan het opgeven. Corona hebben we bijna overleefd. We zijn blij dat we volgende week twintig man op elk tijdslot binnen mogen ontvangen. Ik ben uit het veld geslagen. De energie is een beetje op. Hoe graag ik ook doorga, ook voor de vrijwilligers, ik red dit niet in m’n eentje. Ik sta er wel in mijn eentje voor.  

Voor nu kan Davinia vooral hoop houden. ‘’De klanten die ik nu aan de kassa heb die helpen het mij hopen.’’ Davinia stond al die jaren voor andere mensen klaar. Mensen die weinig hadden, voorzag zij weleens van gratis spullen. De gemeente kan nu weinig voor haar betekenen en dat doet Davinia zeer. 


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.