Google Street View

Kruispunt N207 bij Leimuiden straks voor langere tijd op de schop

Het gebied rond het kruispunt op de N207 in Leimuiden gaat voor langere tijd op de schop. Er zullen aanpassingen doorgevoerd worden om de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Burgemeester en wethouders gingen onlangs akkoord met deze plannen, die waarschijnlijk in het najaar zullen plaatsvinden.

Niet alleen komt er een extra opstelstrook op de N207, ook worden de huidige verkeerslichten vervangen door intelligente verkeersregelinstallatie. Op deze manier wordt het verkeer herkend en stelt de installatie zich op dat verkeer af. Zo moet de doorstroming bevorderd worden. Daarnaast wordt de oversteek voor fietsers en voetgangers verplaatst naar de zuideinde van het kruispunt, net zoals de bushalte richting Schiphol. Die komt tegenover de halte richting Alphen aan den Rijn. Als laatste wordt de Dr. Stapenséastraat breder.

Omdat de plannen om het hele gebied op de schop te nemen nog wel even duren, worden bovenstaande aanpassingen alvast doorgevoerd.

 


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.