Koen Hauser
Advertorial Cultuur

Laatste theatervoorstelling van dit seizoen

Het huidige theaterseizoen van Castellum loopt op z'n eind. Op vrijdag 3 juni sluit Loes Luca het seizoen af met de voorstelling ‘Uit Het Hoofd’, geschreven door Maria Goos. Een toneelstuk over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt.

“Ik weet inmiddels dat het niet altijd lachen en luid en gedoe hoeft te zijn”, aldus Luca. Al heel haar leven heeft ze de lach aan haar kont hangen. Het was vriendin en toneelschrijver Maria Goos die zei: “het hóéft niet altijd leuk.” Ze schreef een stuk voor Luca over haar leven waarin, na zoveel jaren, ook pijn en verdriet er mogen zijn.

In ‘Uit Het Hoofd’ kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal de oude meer is, stuurt de producent een jonge actrice (Kaatje Kooij) mee op tournee om haar erdoorheen te slepen. In het hoofd van Luca vechten waarheid en fantasie een constante strijd om aandacht. Toch krijgt de actrice langzaam maar zeker een antwoord op de vraag wie ze daadwerkelijk is. Een vraag waarop ze helemaal geen antwoord zocht.

Kaarten

Loes Luca en Kaatje Kooij zijn op 3 juni a.s. (aanvang 20.15 uur) te zien in Theater Castellum. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.

Voorproefje seizoen 22/23

Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt in het theater komend seizoen? Kom dan naar de seizoenspresentatie op zondag 12 juni, aanvang 15:30 uur. Het nieuwe programma wordt bekendgemaakt inclusief tips, muzikale voorproefjes en een vleugje cabaret. Meer info en kaarten via de website.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.