Laatste uur heeft geslagen voor 100 jaar oude bos

Na een jarenlang proces heeft het laatste uur nu toch geslagen voor het bos. Zo’n 86 bomen die op het terrein van de familie Moorens staan op Veenderdijk in de Rijpweteringse Vaart, gaan toch gekapt worden. Afgelopen maandag is de eerste stap gezet met het omhakken van de bomen. Volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland is het noodzakelijk dat de bomen verwijderd worden.  

Zij wil de bomen kappen in verband met de veiligheid voor de achtergelegen Veenderpolder. Dit heeft te maken met het ophogen van de dijk. Hier moet 5,5 meter van het gebied openblijven, zodat er geen gevolgen zullen zijn wanneer bomen omwaaien.

De familie Mooren liet eind vorig jaar aan het AD Groene Hart al weten het voorval ‘’verschrikkelijk onrechtvaardig’’ te vinden. Zo had de familie alternatieve oplossingen voorgedragen, zoals het plaatsen van een damwand. Het Hoogheemraadschap liet in de rechtszaak weten dit te duur te vinden.

Toch is er licht aan het einde van de tunnel. Na verhitte discussies tussen het Hoogheemraadschap en de familie Mooren, wordt er nu gesproken over een compenserende vegetatie. De familie Mooren is voorzichtig als het gaat om de plannen van het planten van nieuwe bomen. ‘’We hopen dat alle moeite niet voor niets is geweest, want dat gevoel hebben we nu wel.’’


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.