Laatste uur heeft geslagen voor 100 jaar oude bos

Na een jarenlang proces heeft het laatste uur nu toch geslagen voor het bos. Zo’n 86 bomen die op het terrein van de familie Moorens staan op Veenderdijk in de Rijpweteringse Vaart, gaan toch gekapt worden. Afgelopen maandag is de eerste stap gezet met het omhakken van de bomen. Volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland is het noodzakelijk dat de bomen verwijderd worden.  

Zij wil de bomen kappen in verband met de veiligheid voor de achtergelegen Veenderpolder. Dit heeft te maken met het ophogen van de dijk. Hier moet 5,5 meter van het gebied openblijven, zodat er geen gevolgen zullen zijn wanneer bomen omwaaien.

De familie Mooren liet eind vorig jaar aan het AD Groene Hart al weten het voorval ‘’verschrikkelijk onrechtvaardig’’ te vinden. Zo had de familie alternatieve oplossingen voorgedragen, zoals het plaatsen van een damwand. Het Hoogheemraadschap liet in de rechtszaak weten dit te duur te vinden.

Toch is er licht aan het einde van de tunnel. Na verhitte discussies tussen het Hoogheemraadschap en de familie Mooren, wordt er nu gesproken over een compenserende vegetatie. De familie Mooren is voorzichtig als het gaat om de plannen van het planten van nieuwe bomen. ‘’We hopen dat alle moeite niet voor niets is geweest, want dat gevoel hebben we nu wel.’’


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.