Ingezonden

Lancering Uzzewuzze 'Purrie' bij Poel Vers

Op zaterdag 2 juli lanceert Brouwerij Uzzewuzze samen met Henny de Prie hun nieuwe bier 'Purrie' bij Poel Vers. Van 13:30 tot 17:00 uur is het bier dan te koop en gratis van de tap te proeven.

Het is een verfrissend en uiteraard roze witbier geworden met een klein bittertje en licht zoetje. De ingrediënten zijn framboos, zwarte bes, braam, Hibiscus, citroenschil en koriander. Geweldig lekker voor in het zonnetje en lekker eigenwijs net zoals Henny zelf.

Het bier is de ode van Uzzewuzze aan ‘de roze man’ uit Roelofarendsveen: Henny de Prie, bijgenaamd Purrie. Een lokale beroemdheid. Als scheidsrechter bij de voetbal floot hij zijn wedstrijden altijd in zijn welbekende roze trainingspak, en ook als taxichauffeur komen velen hem tegen in de vertrouwde roze kledij. Henny en zijn trainingspak zijn helemaal verwerkt in het etiket met als finishing touch een roze dop op de fles.

Uzzewuzze brouwt al twee jaar allerlei speciaalbieren gebaseerd op familie- of persoonsbijnamen uit Roelofarendsveen. Denk aan bieren met namen als Fietsie, Pannekoek, Kabbel, Blomzoetje, Tarrefie en Terrerre.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.