Ingezonden

Lancering Uzzewuzze 'Purrie' bij Poel Vers

Op zaterdag 2 juli lanceert Brouwerij Uzzewuzze samen met Henny de Prie hun nieuwe bier 'Purrie' bij Poel Vers. Van 13:30 tot 17:00 uur is het bier dan te koop en gratis van de tap te proeven.

Het is een verfrissend en uiteraard roze witbier geworden met een klein bittertje en licht zoetje. De ingrediënten zijn framboos, zwarte bes, braam, Hibiscus, citroenschil en koriander. Geweldig lekker voor in het zonnetje en lekker eigenwijs net zoals Henny zelf.

Het bier is de ode van Uzzewuzze aan ‘de roze man’ uit Roelofarendsveen: Henny de Prie, bijgenaamd Purrie. Een lokale beroemdheid. Als scheidsrechter bij de voetbal floot hij zijn wedstrijden altijd in zijn welbekende roze trainingspak, en ook als taxichauffeur komen velen hem tegen in de vertrouwde roze kledij. Henny en zijn trainingspak zijn helemaal verwerkt in het etiket met als finishing touch een roze dop op de fles.

Uzzewuzze brouwt al twee jaar allerlei speciaalbieren gebaseerd op familie- of persoonsbijnamen uit Roelofarendsveen. Denk aan bieren met namen als Fietsie, Pannekoek, Kabbel, Blomzoetje, Tarrefie en Terrerre.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.