Langebrug vervanging start eind september

Wegens mogelijke betonrot is de Langebrug in Oud Ade sinds eind 2018 voor zwaar verkeer afgesloten. Vanaf 28 september zal er gewerkt worden aan de nieuwe brug.

Verder is de brug nog wel opengesteld met een versmalling. ‘’Het verbod voor zwaar verkeer en de bijbehorende omleiding via de N445 staat aangegeven op de bebording om en nabij de brug. Tot het moment van vervanging controleren wij de staat van de brug vaker. Hiermee is een veilige situatie gecreëerd tot de brug vervangen wordt’’, aldus gemeente Kaag en Braassem. 28 september beginnen deze werkzaamheden, die naar verwachting 21 mei 2021 afgerond zijn.

Er wordt begonnen met het vervangen van het dek van de fietsbrug, evenals de damwanden. Vervolgens wordt de gehele autobrug vervangen. ‘’Op deze wijze komt er weer een brug die langdurig meegaat. Om de brug toekomstbestendig te maken, wordt de brug wat verbreed en wordt het profiel van de weg aangepast.’’

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden over de autobrug, totdat de fietsbrug weer gangbaar is. Autoverkeer zal vanaf 28 september worden omgeleid via de Ripselaan en de N445.

Meer weten? Klik dan hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.