Laseren om snelheidsduivels aan te pakken

Op de Kerklaan in Leimuiden wordt regelmatig harder dan de toegestane 30 kilometer per uur gereden. Soms rijden er auto’s voorbij met een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur. Daarom voerden de omwonenden op woensdagavond actie.

Omwonenden zijn het zat dat er vaak te hard wordt gereden in de Kerklaan in Leimuiden. Daarom hielden ze op woensdagmiddag 15 januari vanaf 17:00 uur een laseractie, waarmee ze de snelheid van voorbij rijdende auto’s hebben gemeten. De meeste auto’s passeerde de Kerklaan met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur. De topsnelheid die is gemeten was 68 kilometer per uur.

“De weg is niet ingericht als een 30 kilometerzone. Dat blijkt ook uit een kritisch rapport van Veilig Verkeer Nederland. Je kan er veel harder rijden dan wordt aangegeven, er staan geen obstakels om dit te ontmoedigen”, vertelt Hans van den Berg, een van de actievoerders. “Veilig Verkeer Nederland heeft op 27 januari een gesprek met de gemeente, maar zolang er geen oplossing wordt bedacht, zullen wij door blijven gaan met actievoeren.”

Op woensdag 22 januari zullen de actievoerders vanaf 17:00 uur opnieuw actievoeren, dan in de Drechtlaan in Leimuiden.


Meer nieuws

Opinie vandaag 14:42

Lezing van boer Arwin Bos op 5 maart

Waar Arwin Bos begon als advocaat, is hij nu bezig met het voortzetten van zijn (voor)ouders’ akkerbouwbedrijf. Op 5 maart houdt hij om 20:00 uur in Dorpsleerhuis Woubrugge een lezing over de ethische en morele druk die boeren ervaren. 

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.