Laseren om snelheidsduivels aan te pakken

Op de Kerklaan in Leimuiden wordt regelmatig harder dan de toegestane 30 kilometer per uur gereden. Soms rijden er auto’s voorbij met een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur. Daarom voerden de omwonenden op woensdagavond actie.

Omwonenden zijn het zat dat er vaak te hard wordt gereden in de Kerklaan in Leimuiden. Daarom hielden ze op woensdagmiddag 15 januari vanaf 17:00 uur een laseractie, waarmee ze de snelheid van voorbij rijdende auto’s hebben gemeten. De meeste auto’s passeerde de Kerklaan met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur. De topsnelheid die is gemeten was 68 kilometer per uur.

“De weg is niet ingericht als een 30 kilometerzone. Dat blijkt ook uit een kritisch rapport van Veilig Verkeer Nederland. Je kan er veel harder rijden dan wordt aangegeven, er staan geen obstakels om dit te ontmoedigen”, vertelt Hans van den Berg, een van de actievoerders. “Veilig Verkeer Nederland heeft op 27 januari een gesprek met de gemeente, maar zolang er geen oplossing wordt bedacht, zullen wij door blijven gaan met actievoeren.”

Op woensdag 22 januari zullen de actievoerders vanaf 17:00 uur opnieuw actievoeren, dan in de Drechtlaan in Leimuiden.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.