Leimuiden roept inwoners op tot stil protest tegen sluiting bibliotheek.

Betrokken bewoners van Leimuiden roepen hun dorpsgenoten op om aanwezig te zijn bij de raadsvergadering van aanstaande maandag, 17 oktober, voor een stil protest.

Ondanks vele pogingen van bewoners, de vrijwilligers van de bieb, de Family Factory en de handtekeningen-actie van kinderen van de basisschool zal de bieb toch verdwijnen uit het Spant en biedt het college geen volledig alternatief.

Annemarie van der Veen, betrokken bij de Family Factory en één van de initiatiefnemers van het protest; “Voornamelijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is de kans groot dat zij geen boeken meer kunnen lenen om thuis te lezen. Juist voor deze doelgroep is het zo belangrijk om het plezier van lezen te ontdekken in de bibliotheek en thuis te kunnen oefenen. Voor de tweede grootste kern van de gemeente Kaag en Braassem is het toch ondenkbaar dat deze goed-draaiende bibliotheek moet sluiten. Ruim 1000 mensen hebben al hun handtekening gezet onder de petitie om de bieb op de huidige locatie te behouden. We rekenen op de politieke partijen om de bieb open te houden totdat er een gedegen plan komt. Zij hebben ten slotte bijna allemaal gepromoot dat ze voor ’sterke kernen, leefbaarheid en burgerparticipatie’ staan.”

Maandag 17 oktober om 19:30 uur staat de toekomst van de Leimuidse bibliotheek op de agenda van de raadsvergadering.

Bibliotheek Leimuiden


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.