Leimuiden roept inwoners op tot stil protest tegen sluiting bibliotheek.

Betrokken bewoners van Leimuiden roepen hun dorpsgenoten op om aanwezig te zijn bij de raadsvergadering van aanstaande maandag, 17 oktober, voor een stil protest.

Ondanks vele pogingen van bewoners, de vrijwilligers van de bieb, de Family Factory en de handtekeningen-actie van kinderen van de basisschool zal de bieb toch verdwijnen uit het Spant en biedt het college geen volledig alternatief.

Annemarie van der Veen, betrokken bij de Family Factory en één van de initiatiefnemers van het protest; “Voornamelijk voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is de kans groot dat zij geen boeken meer kunnen lenen om thuis te lezen. Juist voor deze doelgroep is het zo belangrijk om het plezier van lezen te ontdekken in de bibliotheek en thuis te kunnen oefenen. Voor de tweede grootste kern van de gemeente Kaag en Braassem is het toch ondenkbaar dat deze goed-draaiende bibliotheek moet sluiten. Ruim 1000 mensen hebben al hun handtekening gezet onder de petitie om de bieb op de huidige locatie te behouden. We rekenen op de politieke partijen om de bieb open te houden totdat er een gedegen plan komt. Zij hebben ten slotte bijna allemaal gepromoot dat ze voor ’sterke kernen, leefbaarheid en burgerparticipatie’ staan.”

Maandag 17 oktober om 19:30 uur staat de toekomst van de Leimuidse bibliotheek op de agenda van de raadsvergadering.

Bibliotheek Leimuiden


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.