Les van wethouder Schoonderwoerd tijdens lerarenstakingsdag

Les van wethouder Floris Schoonderwoerd, raadslid Anja de Rijk-de Jong, de architect van de nieuwe school en een boer. Het overkwam de kinderen van basisschool de Lei in Leimuiden vanmorgen in verband met de lerarenstakingsdag. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Lerarenstaking (foto: Dennis)
Lerarenstaking (foto: Dennis)
Lerarenstaking (foto: Dennis)
Lerarenstaking (foto: Dennis)

Ruim 24 vrijwilligers meldden zich aan om voor de klassen de staan op de stakingsdag. Dit waren bijvoorbeeld ouders, de architect van de nieuwe school, pabo-studenten en zelfs een boer. Meer dan genoeg dus om alle klassen te voorzien.

Ook aan media-aandacht ontbrak het niet: zo was RTL nieuws aanwezig, Editie NL en Leidsch Dagblad.

Anja de Rijk-de Jong, raadslid en fractievoorzitter CDA Kaag en Braassem (maar vandaag juf Anja), gaf les over dementie. Wethouder Schoonderwoerd, vandaag meester Floris, leerde de kinderen wat bij over de gemeente. De architect gaf de kinderen een kijkje in de plannen voor de nieuwe school.

Directrice Kristel van Goozen laat weten zich voornamelijk zorgen te maken over de vervangers tijdens de griepperiode. Ze is blij dat er nu een omslag is naar de positieve kant van het leraar zijn. ‘’Blije koppies van kinderen, daar doe je het voor.’’


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen vandaag 12:46

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.