GGD Hollands Midden

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek. 

De GGD belt alle nauwe contacten van een besmet persoon na. Maar doordat besmette personen er steeds meer nauwe contacten op na houden, gaat het bron- en contactonderzoek steeds meer tijd kosten. “Het team moet soms tientallen mensen bellen, die op hun beurt ook weer tientallen andere contacten hebben gehad. Door deze toename van het aantal contacten, kost een bron- en contactonderzoek veel meer tijd dan voorheen”, legt GGD Hollands Midden uit.

Dat zorgt ervoor dat GGD Hollands Midden tegen haar grenzen aanloopt. Om het bron- en contactonderzoek zo goed mogelijk uit te kunnen blijven voeren, wordt er daarom in sommige gevallen gekozen voor een ‘lightversie’. “Dit betekent dat de GGD besmette personen vraagt zelf hun contacten na te bellen met adviezen over de leefregels en de oproep zich bij klachten te laten testen.”

Dit is een tijdelijke oplossing. GGD Hollands Midden is namelijk actief bezig met het werven en opleiden van nieuwe medewerkers voor het bron- en contactonderzoek om de toenemende druk aan te kunnen. Doordat het opleiden van nieuw personeel tijd kost, verwacht GGD Hollands Midden dat de krapte bij het bron- en contactonderzoek enige tijd aanhoudt. “Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe goed mensen zich aan de maatregelen houden.”


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.