Dennis

Lintje voor Rein Verkade

Op woensdag 15 januari is Leimuidenaar Rein Verkade (74) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje kreeg hij voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk in Leimuiden en omdat hij een van de oprichters van de Leimuidense judovereniging Sotai Renshyu is.

In Café Keijzer in Leimuiden kreeg Verkade zijn lintje opgespeld door wethouder Floris Schoonderwoerd. Jarenlang heeft Verkade het terrein en de speeltoestellen van de voormalige speeltuin De Peppel onderhouden. Daarnaast draagt hij al jarenlang zijn steentje bij aan de judovereniging Sotai Renshyu in Leimuiden. Hij helpt bij toernooien, zorgt voor prijzen en begeleid jonge scheidsrechters.

Verkade is een graag geziene gast in Leimuiden en de judowereld. Ook staat Verkade in het nationale baardenboek en was hij vorig jaar te zien in het Sinterklaasjournaal. Verkade laat weten wel bijna een punt te zetten achter het vrijwilligerswerk. “Volgend jaar doe ik 55 jaar vrijwilligerswerk, dat zie ik als een mooi moment om te stoppen”, aldus Verkade. In november wordt Verkade 75 jaar.


Meer nieuws

Overige vandaag 14:05

Kattenkwaad in Mariakapel Oude Wetering

De laatste tijd heeft de Mariakapel in Oude Wetering steeds meer te maken met kattenkwaad. Het kerkbestuur doet een oproep om te vragen op te letten. 

Overige vandaag 11:18

Dier te water in Oud Ade

Er is vanmorgen vroeg een schaap in de sloot gevallen aan de N445 te Oud Ade. De brandweer is te hulp geschoten.

Overige vandaag 11:08

Bestuurster aan de kant gezet

Gisteren werd er een vrouw aan de kant gezet door de politie in Roelofarendsveen. Zij mocht vervolgens niet meer verder rijden.

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.