Dennis

Lintje voor Rein Verkade

Op woensdag 15 januari is Leimuidenaar Rein Verkade (74) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje kreeg hij voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk in Leimuiden en omdat hij een van de oprichters van de Leimuidense judovereniging Sotai Renshyu is.

In Café Keijzer in Leimuiden kreeg Verkade zijn lintje opgespeld door wethouder Floris Schoonderwoerd. Jarenlang heeft Verkade het terrein en de speeltoestellen van de voormalige speeltuin De Peppel onderhouden. Daarnaast draagt hij al jarenlang zijn steentje bij aan de judovereniging Sotai Renshyu in Leimuiden. Hij helpt bij toernooien, zorgt voor prijzen en begeleid jonge scheidsrechters.

Verkade is een graag geziene gast in Leimuiden en de judowereld. Ook staat Verkade in het nationale baardenboek en was hij vorig jaar te zien in het Sinterklaasjournaal. Verkade laat weten wel bijna een punt te zetten achter het vrijwilligerswerk. “Volgend jaar doe ik 55 jaar vrijwilligerswerk, dat zie ik als een mooi moment om te stoppen”, aldus Verkade. In november wordt Verkade 75 jaar.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.