Locked down? - blog John Kroes

Hij had zijn huis goed weten te verkopen. Echter had hij zelf nog niets nieuws gevonden. Zijn koper wilde daarop niet wachten dus de overdracht moest snel worden geregeld. En zo geschiedde.

Maar ja wat nu. Iets huren zat er niet in en hij moest toch ergens slapen? Bij zijn ex-echtgenote was hij echt niet meer welkom en kinderen om op terug te vallen had hij niet. Dus er zat maar één ding op, tijdelijk terug naar zijn moeder.

Moeder, die al jaren weduwe was, had nog wel een kamertje over. Dat viel echter niet mee, terug op het ouderlijk nest!

In no-time had hij dus maar een nieuw huis gekocht. Te duur natuurlijk. Maar ja…zijn moeder zat niet alleen op maar zelfs inmiddels onder zijn huid. Hij had uiteindelijk ook zijn hypotheek rond gekregen en moest alleen nog even langs bij de notaris.

In paniek belde hij op en vroeg zich af of het wel allemaal door kon gaan. De verkoper hijgde in zijn nek en dreigde al met een boete als hij op de afgesproken dag het huis niet zou afnemen. Hij kneep hem als een oude dief en vroeg of ik in een lock down zat. En zo ja, of het dan niet gewoon met een simpele volmacht geregeld kon worden.

Helaas. Het is waar dat veel notariële akten getekend kunnen worden met een volmacht. Echter, dat geldt bijvoorbeeld niet voor hypotheekakten of testamenten. Je moet er zelf voor bij de notaris  aanschuiven.

Inmiddels heeft het ministerie bekend gemaakt dat wij met onze werkzaamheden vallen onder de categorie “noodzakelijke overheidsprocessen”. We zitten als notaris niet in een totale locked down. Met andere woorden, in deze moeilijke tijden kunnen en zullen we de klanten zo goed mogelijk blijven bijstaan. Hoe dan?

- door deels thuis te werken;

- door afspraken door te laten gaan maar zonder handen schudden en zonder de bekende kop koffie (houdt u tegoed);

- door alleen mensen te ontvangen die zelf betrokken zijn bij de transactie en de akte moeten tekenen, dus familie, makelaars en adviseurs worden vriendelijk doch dringend gevraagd weg te blijven;

- door voor besprekingen niet alleen op kantoor beschikbaar te zijn (met voorgeschreven afstand en maatregelen) maar ook telefonisch, via facetime, whatsapp of anderszins en uiteraard met uw hulp en rekenend op uw begrip;

De klant heeft inmiddels zijn huis overgedragen gekregen en voor de tweede keer in zijn leven het ouderlijk huis verlaten. Nu zelfs tot grote opluchting van zijn moeder.

Het zijn barre tijden. Hielden we het bij de vorige crisis voor onmogelijk dat banken failliet konden gaan en de wereld zou ontwrichten, nu staat de wereld volledig stil als gevolg van een virus. Andermaal worden we met onze neus op de feiten gedrukt.

We roepen op zuinig te zijn op elkaar maar dus ook op jezelf. Blijf je zaken goed regelen!


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.