Dennis

Loek Hartog na succesvol weekeind naar Le Mans

Na een succesvol weekeind op de duitse Nurburgring maakt Hoogmadenaar Loek Hartog dit weekeind deel uit van één van de hoogtepunten van de autosport. Hij rijdt bij de 24 uur van Le Mans.

Afgelopen weekeind was zeer succesvol voor Hartog. Hij stuurde zijn Porsche tot 2 maal toe als eerste over de finish. Helaas kreeg hij in de tweede race een time penalty van 5 seconden voor het overschrijden van track-limits(buiten de baan rijden. red.). Hierdoor zakte hij terug naar de tweede plek. Mede door dit resultaat staat het sporttalent van 2018 momenteel 1e in het kampioenschap om de Porsche Carrera Cup Benelux.

Lang kan Loek niet nagenieten van zijn succesvole weekeind, want komend weekeind staat er weer een nieuwe uitdaging op het programma. Dit weekeind wordt de uitgestelde 24 uur van Le Mans, een van de hoogtepunten van het autosportseizoen, verreden. Hartog zal, in het voorprogramma van die race, de gastentrip van de Carrera Cup Benelux vervullen in het Porsche Carrera Cup veld bestaande uit 53 Porsche GT3 Cup Cars. 

Laten we hopen dat Loek op het ruim 13km lange cicuit een mooi resultaat neer kan zetten. Zelf is hij daar van overtuigd. "Laten we een pak slaag geven zoals gewoonlijk!" laat hij op zijn facebookpagina weten. De 2 races worden op vrijdag om 14.15u en zaterdag om 11.15u verreden en duren 13 rondes of 55 minuten.


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.