Lokaal maatwerk huisvesting Hoogmade

Alle tien woningen die momenteel in Hoogmade worden gebouwd, worden met voorrang toegewezen aan de inwoners van Hoogmade. Dat heeft Woondiensten Aarwoude aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kaag en Braassem. Inwoners uit Hoogmade die een sociale huurwoning in Hoogmade achterlaten krijgen dan voorrang bij de toewijzing.

Door vervolgens op basis van de woonduur de volgorde van de inschrijvers te bepalen, hebben senioren uit Hoogmade die een sociale huurwoning achterlaten meer kans om door te stromen naar een nieuwe comfortwoning.

Floris Schoonderwoerd, wethouder Wonen: “Ik ben ongelooflijk blij en vooral trots dat er in Hoogmade weer wat woningen worden toegevoegd, waar het dorp zo’n behoefte aan heeft. Nog mooier is het dat we deze levensloopbestendige woningen met voorrang zullen gaan toewijzen aan de oudere inwoners van Hoogmade waardoor er ook weer andere huizen vrijkomen. Die huizen kunnen dan weer bewoond worden door jonge gezinnen. Dit project is goed voor ouderen, goed voor jongeren en gezinnen, dus goed voor Hoogmade”


Levensloopgeschikte comfortwoningen
Woondiensten Aarwoude bouwt 10 levensloopgeschikte comfortwoningen in het centrum van Hoogmade. De woningen zijn zeer duurzaam en door de slaapkamer op de begane grond geschikt voor een brede doelgroep, maar vooral ook voor senioren. De huisvestingsverordening Holland Rijnland biedt de mogelijkheid om bij nieuwbouw de woningen bij de eerste toewijzing toe te wijzen volgens specifieke criteria.


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.