Lokaal maatwerk huisvesting Hoogmade

Alle tien woningen die momenteel in Hoogmade worden gebouwd, worden met voorrang toegewezen aan de inwoners van Hoogmade. Dat heeft Woondiensten Aarwoude aangeboden aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Kaag en Braassem. Inwoners uit Hoogmade die een sociale huurwoning in Hoogmade achterlaten krijgen dan voorrang bij de toewijzing.

Door vervolgens op basis van de woonduur de volgorde van de inschrijvers te bepalen, hebben senioren uit Hoogmade die een sociale huurwoning achterlaten meer kans om door te stromen naar een nieuwe comfortwoning.

Floris Schoonderwoerd, wethouder Wonen: “Ik ben ongelooflijk blij en vooral trots dat er in Hoogmade weer wat woningen worden toegevoegd, waar het dorp zo’n behoefte aan heeft. Nog mooier is het dat we deze levensloopbestendige woningen met voorrang zullen gaan toewijzen aan de oudere inwoners van Hoogmade waardoor er ook weer andere huizen vrijkomen. Die huizen kunnen dan weer bewoond worden door jonge gezinnen. Dit project is goed voor ouderen, goed voor jongeren en gezinnen, dus goed voor Hoogmade”


Levensloopgeschikte comfortwoningen
Woondiensten Aarwoude bouwt 10 levensloopgeschikte comfortwoningen in het centrum van Hoogmade. De woningen zijn zeer duurzaam en door de slaapkamer op de begane grond geschikt voor een brede doelgroep, maar vooral ook voor senioren. De huisvestingsverordening Holland Rijnland biedt de mogelijkheid om bij nieuwbouw de woningen bij de eerste toewijzing toe te wijzen volgens specifieke criteria.


Meer nieuws

Opinie vandaag 14:42

Lezing van boer Arwin Bos op 5 maart

Waar Arwin Bos begon als advocaat, is hij nu bezig met het voortzetten van zijn (voor)ouders’ akkerbouwbedrijf. Op 5 maart houdt hij om 20:00 uur in Dorpsleerhuis Woubrugge een lezing over de ethische en morele druk die boeren ervaren. 

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.