Gemeente Kaag en Braassem

Lokaal maatwerk nieuwbouw appartementen Gerardusschool Oude Wetering

In mei 2021 worden 29 sociale huurappartementen op het voormalige terrein van de Gerardusschool in Oude Wetering opgeleverd. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu ingestemd met het toepassen van lokaal maatwerk op deze woningen.

Woningcorporatie MeerWonen heeft een verzoek ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Kaag een Braassem om lokaal maatwerk op deze woningen toe te passen. Dat betekent voorrang voor inwoners van de gemeente Kaag en Braassem. Het college van de gemeente heeft met het besluit ingestemd. De appartementen worden specifiek gelabeld voor senioren.

Met het toevoegen van nieuwbouwwoningen en het met toewijzen met voorrang voor senioren, willen de gemeente en de corporatie doorstroming bereiken op de lokale woningmarkt. Met deze doorstroming komen er eengezinswoningen vrij in de gemeente voor jonge gezinnen. De appartementen op het voormalige terrein van de Gerardusschool bevinden zich in de buurt van voorzieningen en zijn daardoor bijzonder geschikt voor senioren. MeerWonen labelt deze woningen dan ook specifiek voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder, zoals afgesproken in de prestatieafspraken. In januari worden de woningen via Huren in Holland Rijnland aangeboden.

“Wij zijn enorm blij dat dit verzoek nu is gekomen en dat we de afspraak met hen, maar vooral aan de woningzoekenden, kunnen inlossen", zegt wethouder Floris Schoonderwoerd (wonen) over de woningen. "Dat zorgt voor doorstroming, zodat jonge gezinnen die graag in hun eigen gemeente willen blijven een mogelijkheid daarvoor krijgen. MeerWonen heeft een gebouw ontworpen dat passend is in de wijk. De appartementen zijn niet alleen heel duurzaam, maar liggen ook in de buurt van winkels, gezondheidszorg en het openbaar vervoer. Dat maakt deze locatie geschikt om oud in te worden.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.