Pixabay
Advertorial Sport

Maak kennis met golf

Golf- en countryclub Liemeer ontwikkelde een kennismakingsles voor jongens en meisjes van 6  tot en met 17 jaar. De club stelt voor deze les de clubs en alle materialen (ook ballen) gratis ter beschikking. 

Deelnemers zorgen wel zelf voor sportschoenen en sportieve kleding. Gedurende een les van twee en een half uur, onder begeleiding van professionele begeleiders (pro’s), komen alle facetten van de golfsport aan bod. Bestuurslid Fred Schröder: “Ideaal voor kinderen om vrijblijvend eens kennis te maken met Golfclub Liemeer en zo zelf te ontdekken of ze golfen leuk vinden. Vorige week was een voetbalelftal, onder begeleiding van hun trainer (Lennart van Zon) van SV Zevenhoven (JO8-1) bij ons op bezoek en zij hadden een geweldige middag: er werd veel geleerd en je zag veel blije gezichten!”

Voorlopig zijn vier weekenddagen gereserveerd voor deze lessen:

Zondag 28 maart of 18 april van 9:30 tot 12:00 uur

Zaterdag 10 of 24 april van 14:00 tot 16:30 uur

Schröder: “De les kost eigenlijk €20,00 per deelnemer, maar  gemeente Nieuwkoop wil sport en beweging van haar inwoners stimuleren en neemt daarom de helft van de kosten voor haar rekening. Zo kunnen wij de les aanbieden voor slechts €10,00 per speler, te voldoen op de dag zelf, bij de receptie in het clubhuis.”

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan: ledenadministratie@golfclubliemeer.nl met daarin:

  • Naam en leeftijd
  • Hoe telefonisch te bereiken
  • Voorkeur voor één van de data en genoemde tijdstip.

Hij vervolgt: ”Ondanks dat golf een mooie corona-veilige sport is, moeten we, na aanmelding, nog wel stellen: Blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts (boven 38o C). Pas als je gedurende 24 uur geen klachten meer hebt, mag je weer sporten en naar buiten. Dat geldt ook als je positief getest bent; dan moet je na het laatste contact, tenminste 10 dagen thuisblijven. Voor de groep van 13 t/m 17 jaar: houdt 1,5 meter afstand tot alle personen (behalve mensen uit hetzelfde gezin of huishouden). Dat geldt niet voor de groep van 6 t/m 12 jaar.’’

Loek Sassen


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.