Maatregelen verlengd tot 28 april

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 31 maart werd duidelijk dat de huidige maatregelen om het coronavirus te bestrijden worden verlengd tot in ieder geval 28 april. 

In eerste instantie zouden de maatregelen tot 6 april gelden. Deze maatregelen houden in dat scholen, horecagelegenheden, sportclubs en kinderopvangen dicht blijven. Premier Mark Rutte: ‘’We zien voorzichtig de eerste resultaten, dus het is niet nodig om extra maatregelen te nemen. We moeten ons wel aan de afspraken blijven houden en het is te vroeg om te gaan afschalen.’’

Dat heeft te maken met de capaciteit van de zorg. Premier Rutte: ‘’De besmettingen gaan door, ook al is er een voorzichtige progressie te zien.’’ Verder adviseert hij om nog geen plannen te maken voor de meivakantie.

Bijeenkomsten van boven de 100 man blijven verboden tot 1 juni.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.