Dennis

Made dit jaar aan de kade

Made, het jaarlijkse kunstevenement van WijPresenteert leek dit jaar niet door te gaan. Met wat creativiteit en inventiviteit is het de organisatie toch gelukt ook dit jaar een Made te organiseren. Niet in De Spreng of De Kiem, maar aan de kade.

De mensen van WijPresenteert wilde in deze saaie tijden toch voor wat vertier zorgen. Dus werden de koppen bij elkaar gestoken. Ideeën werden gelanceerd en weer weggegooid. Een tentoonstelling waar je langs kan lopen. Buiten dan natuurlijk, want binnen mag niet. Dat moest het worden. En wat zou dan een betere plek zijn dan rond het Veense sluisje. Bewoners werden aangesproken, kunstenaars benaderd en Made aan de Kade was ontstaan. Binnen twee weken bedacht en in elkaar gezet.

Dus toch en Made hoor ik u denken. Maar wat maakt deze Made nu anders dan eerdere edities? Dit jaar is er niet echt een thema. Kunstenaars hebben werk, een schilderij, foto, beeld en nog veel meer aangeleverd. Er is dus geen grote zaal waar alle kunst tentoongesteld is. Een groot aantal aanwonenden van de Noordkade, Witte Singel en een stukje Zuideinde hebben een raam beschikbaar gesteld, waarachter de kunstwerken geëtaleerd worden. Of zoals de organisatie zegt: Hangt er een vlag, dan is er kunst. En u bent, tussen 10.30u en 16.00u vrij om bij de mensen naar binnen te gluren. Naar de kunstwerken uiteraard. Her en der hangen QR-codes. Als u die scant, krijgt u informatie over artiest en kunstwerk. Zo wordt deze Made leuk, informatief en interactief.

Made aan de Kade is tot 27 december en tussen 10.30 en 16.00u zijn alle kunstwerken te bezichtigen. Houdt u aub 1.5 meter afstand als u een rondje gaat lopen en de kunstwerken gaat bekijken. U heeft nog tijd zat om ze te bekijken.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.