Ingezonden

Madurodam Marathon afgelast, Feline loopt nu de afstand door Roelofarendsveen

Op zondag 4 oktober zou Feline Kroeze weer meelopen met de Madurodam Marathon voor stichting NSGK, maar het evenement is afgelast vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Dat wil echter niet zeggen dat de negenjarige bij de pakken neer gaat zitten.

‘’Feline vindt het heel erg jammer dat de marathon niet door gaat, daarom willen wij haar toch de afstand laten lopen door ons dorp, Roelofarendsveen. Feline wil er echt een prestatie tegenover zetten voor iedereen die al een donatie heeft gedaan’’, vertelt haar vader Raymond. Daarom rent Feline zondagochtend om 10:30 uur haar eigen mini marathon.

Cabaretier Patrick Deters verzorgt het startschot. De route start vanaf Feline haar eigen huis op het noordeinde, achter Bar-Café-Biljart de pepersteeg, vervolgens loopt ze een rondje bij de parkeerplaats en de speeltuin van Rooms Katholieke Basisschool De Kiem. De afstand is in totaal 1,69 kilometer. Dit is dezelfde afstand als de Madurodam Marathon, waarbij alles op schaal 1:25 is.

Het geld is bedoeld om speeltuinen toegankelijker te maken voor kinderen met en zonder beperking om samen te kunnen spelen. Feline heeft zelf een beperking en loopt hier zelf regelmatig tegenaan. ‘’Bij de meeste speeltuinen zijn de speeltoestellen heel lastig op te komen als je een lichamelijke beperking hebt’’, aldus haar vader.

Feline heeft al € 2240 opgehaald en doneren kan nog twee dagen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.