Ingezonden

Madurodam Marathon afgelast, Feline loopt nu de afstand door Roelofarendsveen

Op zondag 4 oktober zou Feline Kroeze weer meelopen met de Madurodam Marathon voor stichting NSGK, maar het evenement is afgelast vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Dat wil echter niet zeggen dat de negenjarige bij de pakken neer gaat zitten.

‘’Feline vindt het heel erg jammer dat de marathon niet door gaat, daarom willen wij haar toch de afstand laten lopen door ons dorp, Roelofarendsveen. Feline wil er echt een prestatie tegenover zetten voor iedereen die al een donatie heeft gedaan’’, vertelt haar vader Raymond. Daarom rent Feline zondagochtend om 10:30 uur haar eigen mini marathon.

Cabaretier Patrick Deters verzorgt het startschot. De route start vanaf Feline haar eigen huis op het noordeinde, achter Bar-Café-Biljart de pepersteeg, vervolgens loopt ze een rondje bij de parkeerplaats en de speeltuin van Rooms Katholieke Basisschool De Kiem. De afstand is in totaal 1,69 kilometer. Dit is dezelfde afstand als de Madurodam Marathon, waarbij alles op schaal 1:25 is.

Het geld is bedoeld om speeltuinen toegankelijker te maken voor kinderen met en zonder beperking om samen te kunnen spelen. Feline heeft zelf een beperking en loopt hier zelf regelmatig tegenaan. ‘’Bij de meeste speeltuinen zijn de speeltoestellen heel lastig op te komen als je een lichamelijke beperking hebt’’, aldus haar vader.

Feline heeft al € 2240 opgehaald en doneren kan nog twee dagen.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.