Pixabay

Malou Petter uit Woubrugge presenteert Amerikaanse verkiezingsnacht

Dinsdag 3 op woensdag 4 november vinden de Amerikaanse verkiezingen plaats. Het is onder andere aan Malou Petter de eer om de uitslagen van de verkiezingen te presenteren op NPO1 in het programma ‘NOS Amerika Kiest.’ Het programma start dinsdagavond om 23.25 uur.

Malou Petter mag samen met Rob Trip en Jeroen Wollaars de uitzending presenteren. Petter kijkt uit naar dinsdagavond. ‘’Heel veel zin in! #wakkerblijven’’, laat zij weten op haar Instagram account.

Contact tussen Hilversum en Amerika

De uitslagenstudio in Hilversum houdt nauw contact met de journalisten in Amerika. Arjen van der Horst zal aan het woord komen; Lucas Waagmeester, die president Trump volgt; Martijn Bink en Eva Wiessing die aanwezig zijn in de swing states Pennsylvania en Florida; en Eelco Bosch van Rosenthal.

Tijdens de uitzending in Hilversum komen er verschillende gasten aan het woord, zowel in de studio als via videobellen. Gasten die aan tafel aanschuiven zijn: aanhangers van Trump en van Biden; de huidige ambassadeur van Amerika Pete Hoekstra en zijn voorganger Timothy Broas; voormalig NAVO-secretaris generaal Jaap de Hoop Scheffer; en Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Studies van de prestigieuze Princeton-universiteit. Daarnaast schuiven ook een aantal deskundigen aan zoals: Laila Frank, Koen Petersen, Raymond Mens, Mark Verheijen en Markha Valenta.

De Amerikaanse verkiezingen van 2020 worden de 59e presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten. Joe Biden heeft zich verkiesbaar gesteld tegen zittend president Donald Trump.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.