Mark Tuitert blikt vooruit op het schaatswereldkampioenschap Afstanden bij Jinek

Mark Tuitert, olympisch kampioen schaatsen uit Hoogmade, schoof woensdagavond aan bij het televisieprogramma Jinek om te praten over de WK Afstanden in Thialf. Lang was het onzeker of het evenement wel kon plaatsvinden. Het WK is vanaf donderdag 11 februari te volgen bij de NOS.

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat Nederland het toneel zou worden voor het toernooi. De pandemie gooide zand in de motor, waardoor de schaatsers niet in Peking, maar in Thialf hun baantjes rijden. Het wordt de vierde keer dat Thialf gastheer is van het toernooi. De inwoner uit Hoog Made deelt zijn bevindingen in een uitzending bij Jinek. 

Coronabubbel 

‘’Al vijf weken zitten de schaatsers in een bubbel en gelukkig mogen zij bijna het ijs op. Vanaf mei vorig jaar is er een plan gemaakt door HouseOfSports, de organisator van het evenement, zodat het kampioenschap toch door kan gaan. Dit plan is voorgelegd aan de ISU, de internationale schaatsunie, om aan te tonen dat dit kans van slagen had’’, zegt Tuitert.

‘’De belangen zijn groot. Iedereen wil schaatsen en er is heel veel liefde voor het schaatsen. Partijen kijken wat er mogelijk is. Ook Sven Kramer heeft zich er hard voor gemaakt. Veel mensen waren sceptisch over het idee.’’ Vanwege de coronaperikelen in ons land zijn Japan, China en Zuid-Korea afgehaakt voor dit toernooi. Deze naties vonden de ontwikkelingen rondom het virus, zeker een aantal weken geleden, te gevaarlijk.  

NK marathonschaatsen 

Met de aanhoudende vorst wordt er in de wandelgangen ook al gesproken over een NK marathonschaatsen. ‘’Het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen lijkt te gaan gebeuren. Afhankelijk van het weer kunnen we maandag al van start. Dan doen Sven Kramer en Ireen Wüst gewoon mee.’’

De schaatsliefhebber kan zijn geluk niet op. Vanaf donderdag 11 februari tot en met 14 februari zijn schaatskampioenen als Suzanne Schulting, Jutta Leerdam en Jorrit Bergsma te bewonderen op het WK Afstanden. 


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.