Rens Oomen

Masterplan door samenwerking partijen Sportpad

In 2019 heeft de gemeente opdracht gegeven om een plan op te stellen waarin wordt uitgedacht hoe de toekomst van het Sportpad eruit moet komen te zien. Met deze opgave zijn partijen rondom het Sportpad op het gebied van sport, onderwijs en cultuur aan de slag gegaan. De uitkomsten zijn samengebracht in een Masterplan en op 10 maart 2021 aan de gemeenteraad aangeboden.

De gemeenteraad heeft dit met complimenten in ontvangst genomen en de raad is gevraagd om hierover snel een besluit te nemen. Op 26 april besluit de raad of ze geld beschikbaar willen stellen om de invulling van het Sportpad verder uit te zoeken.

Om verdere invulling te kunnen geven aan dit Masterplan zijn vervolgstappen en vervolgonderzoeken nodig. Hiervoor moet de raad akkoord geven. Als de raad akkoord geeft, wordt hiermee de intentie uitgesproken om nieuwbouw van de Tweesprong/IKC te realiseren en gaan de voetbal- ,tennisvereniging en hockeyclub samen verder in gesprek voor de inrichting van de sportvelden.

Masterplan

Het Masterplan dat is aangeboden voldoet aan alle voorwaarden, die de gemeenteraad eerder heeft gesteld. Het plan heeft een breed draagvlak en is geschreven vanuit een gemeenschappelijke visie, om een breed, geïntegreerd aanbod te creëren voor alle inwoners van 0-100 jaar. Het Masterplan vind je op de website van samenwerkende partijen: www.sportpad-in-beweging.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.