‘Meedenkers’: gratis ondersteuning bij ingewikkelde zaken

Het kan lastig zijn om je weg te vinden in de complexe structuur van ingewikkelde regelingen, wetten en instellingen. Daar is iets op bedacht!

Stel dat je als inwoner een beroep wil doen op bepaalde hulp, bijvoorbeeld de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), dan kun je een Meedenker inschakelen. Een Meedenker is een opgeleide vrijwilliger die inwoners gratis ondersteunt en meedenkt vanuit hun eigen ervaring of het werk dat ze doen. Dit geldt ook voor hulp bij zaken als jeugdhulp, welzijn, (preventieve) zorg, onderwijs, wonen, werk en inkomen.

‘Meedenkers’ is de nieuw gekozen naam in Kaag & Braassem voor het eerder gebruikte “Onafhankelijke Cliëntondersteuning”. Dit om het voor eenieder eenvoudig en duidelijk te houden in een al ingewikkelde omgeving.

Hulp van een Meedenker aanvragen kan via: meedenkers@dedriemaster.nu of bel op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur naar de Infolijn: 071 - 3317967.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.