‘Meedenkers’: gratis ondersteuning bij ingewikkelde zaken

Het kan lastig zijn om je weg te vinden in de complexe structuur van ingewikkelde regelingen, wetten en instellingen. Daar is iets op bedacht!

Stel dat je als inwoner een beroep wil doen op bepaalde hulp, bijvoorbeeld de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), dan kun je een Meedenker inschakelen. Een Meedenker is een opgeleide vrijwilliger die inwoners gratis ondersteunt en meedenkt vanuit hun eigen ervaring of het werk dat ze doen. Dit geldt ook voor hulp bij zaken als jeugdhulp, welzijn, (preventieve) zorg, onderwijs, wonen, werk en inkomen.

‘Meedenkers’ is de nieuw gekozen naam in Kaag & Braassem voor het eerder gebruikte “Onafhankelijke Cliëntondersteuning”. Dit om het voor eenieder eenvoudig en duidelijk te houden in een al ingewikkelde omgeving.

Hulp van een Meedenker aanvragen kan via: meedenkers@dedriemaster.nu of bel op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur naar de Infolijn: 071 - 3317967.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 16:07

Gebruikers Sportpad leggen gezamenlijk plan rondom Sportpad vast

Gebruikers van het Sportpad hebben overeenstemming gevonden voor een ruimtelijke indeling van een nieuw Sportpad. Om hier ruimte te bieden voor sport, onderwijs, kinderopvang, cultuur en zorg, voor alle inwoners van 0-100 jaar. De plannen zijn samengebracht in een gezamenlijk Masterplan, dat 10 maart 2021 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Advertorial Voor Kinderen vandaag 13:14

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Evenementen vandaag 09:51

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar opnieuw niet door

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar niet door, zo meldt Splotsz, organisator van het knalfuif. De festiviteiten rondom het paasweekend kunnen niet doorgaan. Liefhebbers moeten dus nog een jaartje geduld hebben. 

Gemeente gisteren 15:42

Bespaar energie en krijg tot €70 toe van uw gemeente

Alle woningeigenaren van Kaag en Braassem hebben nog tot 31 maart om hun Energie bespaarbon ter waarde van € 70,- te verzilveren bij het Duurzaam Bouwloket. Dat doet u door een of meerdere energiebesparende producten te kopen en de kassabon of factuur digitaal aan te leveren aan Omgevingsdienst West-Holland. De Energie bespaarbon is in november 2020 van dit jaar huis aan huis verspreid. Bent u de bon kwijt zijn, dan kunt u een nieuwe aanvragen.