Meer woningen voor starters in Nieuwe Wetering

Behalve de plannen van aannemer Van Berkel Noordermeer Ontwikkeling om acht koopwoningen voor starters te bouwen op de plek van het voormalig cultureel centrum in Nieuwe Wetering, wordt er nu onderzocht of er behoefte is aan nog meer starterswoningen.

Burgemeester en wethouders lieten weten dat er onderzoek zal worden gedaan naar de behoefte onder starters in Kaag en Braassem voor nog eens 16 woningen aan het Regenboogpad in Nieuwe Wetering, in de vorm van 10 appartementen en 6 woningen.

Maar daar houdt het nog niet op. Ook de grond bij De Bult zou voor starters gereserveerd kunnen worden, omdat er volgens sommige partijen niet genoeg animo zou zijn voor sociale huur op deze plek. Nieuwe Wetering zou zich beter lenen voor starters, vinden burgemeester en wethouders.

Voorwaarden

Potentiële kopers dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ze moeten minimaal 18 jaar zijn, mogen niet eerder een koopwoning gehad hebben en moeten aantoonbare banden met de gemeente Kaag en Braassem hebben. 

 


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.