Josh Walet

Meerdere ongevallen door drank- en drugsgebruikers

Het afgelopen weekend had Politie Kaag en Braassem het opnieuw druk met verkeersongevallen. De reden voor veel van deze ongevallen was dat de bestuurders onder invloed van alcohol en/of drugs verkeerden.

Het begon op vrijdagochtend om 08:30 uur, toen hield de politie op de A4 een 25-jarige bestuurder uit Den Haag aan voor het rijden onder invloed. “Op het politiebureau blies deze verdachte 620 Ug/l. Het rijbewijs van deze man is ingevorderd en zal worden aangemeld bij het CBR voor een educatieve maatregel, een cursus over alcohol en verkeer (EMA)”, aldus de politie.

Vrijdag- op zaterdagnacht rond 02:45 uur zagen agenten een scooter rijden op de Julianalaan op Kaag. Aangezien de 18-jarige vrouw die op de scooter zat nogal slingerde met haar vervoersmiddel, greep de politie in. Omdat de jonge vrouw uit Sassenheim op het politiebureau 760 Ug/l blies, is haar rijbewijs ingevorderd en wordt zij aangemeld bij het CBR voor een educatieve maatregel.

Twee keer raak op de Herenweg

Op de Herenweg in Leimuiden was het op zaterdagochtend 07:30 uur raak. Een 22-jarige bestuurder uit Leiden vloog daar met zijn auto uit de bocht. De auto kwam terecht op een rotsblok vlak boven het water, waar hij bleef hangen. “Na een speekseltest bij de bestuurder testte deze positief op THC en Amfetamine. Van de bestuurder is bloed afgenomen voor onderzoek”, laat de politie weten.

Niet veel later, rond 08:00 uur, was het opnieuw raak op de Herenweg. Politieagenten zagen een bekende auto rijden waarvan de eigenaar geen rijbewijs zou hebben. Zij hielden de auto staande en de 30-jarige bestuurder uit Hillegom bleek inderdaad geen rijbewijs te hebben. Daarnaast verkeerde hij ook nog onder invloed van alcohol en drugs. Om deze redenen is de auto van de 30-jarige man in beslag genomen.

Slingerende bestuurder door lachgas

Om 12:45 uur op zaterdag kwam de politie in actie voor een 25-jarige man uit Den Haag die over de A4 bij Roelofarendsveen slingerde. “Toen de agenten de bestuurder een volgteken gaven probeerde deze weg te komen door ongecontroleerd snel van enkele rijstroken te verwisselen en over het verdrijvingsvlak de uitvoegstrook op te rijden. Uiteindelijk stopte de auto op de vluchtstrook. Daar bleek dat de bestuurder bezig was geweest met lachgas, gezien de hoeveelheid ballonnetjes op de grond van de auto”, aldus de politie. Door zijn gevaarlijke rijgedrag en het lachgas, dient de bestuurder zich binnenkort te verantwoorden voor de rechter.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.