Ondertekening contracten door Peter Hoogvliet (directeur-bestuurder MeerWonen) en Raymond Filippo (Manager Vastgoed)

MeerWonen tekent voor de bouw van 40 eengezinswoningen

De contracten zijn getekend. Hiermee geven Peter Hoogvliet, directeur van woningcorporatie MeerWonen en Gerrit Verwelius, directeur van Bouwmaatschappij Verwelius het startsein voor de bouw van 40 eengezinswoningen in project Aan de Braassem in Roelofarendsveen. 

Nul op de meter (NOM) woningen

Zoals alle woningen die MeerWonen de afgelopen jaren in Kaag en Braassem heeft gebouwd, worden ook deze woningen gasloos en zijn qua energie zoveel mogelijk zelfvoorzienend. De huurders krijgen daarmee een energieneutrale woning, waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding betalen aan MeerWonen. In de gemeente Kaag en Braassem is veel behoefte aan sociale huurwoningen. Met de realisatie van deze 40 huurwoningen in Aan de Braassem komen er weer betaalbare ‘energiepositieve’ woningen bij.

Lokaal maatwerk

Het zijn betaalbare woningen die lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem worden toegewezen. In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten. Dit zorgt ervoor dat er weer eengezinswoningen vrijkomen waar veel jonge gezinnen zich kunnen gaan vestigen. Een mooie prikkel voor de doorstroming in Kaag en Braassem.

Blijven bouwen

Manager Vastgoed bij MeerWonen Raymond Filippo geeft aan blij te zijn dat MeerWonen weer een flink aantal sociale eengezinswoningen kan bouwen. “ We kunnen gelukkig doorbouwen en dat is het allerbelangrijkste in deze tijd. Op dit moment zijn we al bezig met het bouwen van 104 appartementen en 5 eengezinswoningen op verschillende plekken in Kaag en Braassem en nu komen daar 40 eengezinswoningen bij. Zo houden we de mix van verschillende woningtypen goed in balans. Daarnaast zijn we nog in gesprek over andere locaties”.

Planning

De verwachting is dat de bouw van de 40 woningen in Braassemerland in juli 2021 begint. De oplevering vindt waarschijnlijk eind 2022 of begin 2023 plaats.


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.