Josh Walet

Met regelmaat terugkerend overleg over bouwplannen Gnephoek

Ambtenaren van de gemeenten Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn gaan een regelmatig terugkerend overleg invoeren over de Alphense plannen voor huizenbouw in de Gnephoek.

Wethouder Dolf Kistemaker en de Alphense wethouder Gerard van As hebben daarnaast afgesproken dat ze hier persoonlijk bij aan zullen schuiven op het moment dat de gemoederen op gaan lopen.

Wanneer er in de Gnephoek daadwerkelijk duizenden woningen gebouwd gaan worden zullen de wegen door Woubrugge en Leimuiden vanzelfsprekend ook een stuk meer drukte te verwerken krijgen. Dit is dus van grote invloed op de gemeente Kaag en Braassem. De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft om die reden dan ook gevraagd om korte lijntjes te houden met Alphen aan den Rijn, om de leefbaarheid van hun dorpen goed in het oog te houden.

Onderzoeken

Of er ook echt gebouwd gaat worden in de Gnephoek is nog steeds niet zeker. De Alphense gemeenteraad heeft 750.000 euro ter beschikking gesteld voor een aantal onderzoeken naar de Gnephoek polder. De uitkomsten moeten antwoorden geven op vragen van de provincie Zuid-Holland en de rijksoverheid.

De Alphense wethouder van As heeft aangegeven dat er niet zal worden gebouwd als er een negatief advies uit deze onderzoeken komt. “Dan gaan we niet bouwen en gaan we met elkaar in gesprek wat er dan wel met de Gnephoekpolder moet gebeuren. Ik ben niet zo gek om dan door te zetten."


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.